kunstenaar leon keer
Dufois schilderkunst muurschilderingen murals
exposities leon keer
portfolio leon keer kunstenaar
kunstenaar leon keer
kunstenaar leon keer
Dufois schilderkunst muurschildering murals
kunstboek leon keer


Bestel hier
het kunstboek ‘excess baggage’ van Leon Keer voor € 10,-.
Leon Keer (1970) leerde schilderen in de praktijk van het ontwerpen en uitvoeren van grote reclamemuurschilderingen voor multinationals (sinds 1997) als Coca Cola, Schweppes, Heineken, Red Bull, Reef, Evian, Royal Club en Remy Martin. Hij voerde opdrachten uit in Nederland, Duitsland en Australië.
De materialenkennis, die hij kreeg door het schilderen op allerhande ondergronden voor zijn opdrachtgevers,
leidde tot zijn interesse voor het experimenteren met materialen en technieken.

Leon Keer werkt in gemengde techniek, gebruikt een rijke schakering aan materialen, variërend van kunstschilders acrylverf tot lijmsoorten, oplosmiddelen, primers en teer. Zijn onderwerpen en beelden zijn geheel van deze tijd, het zouden stilstaande beelden kunnen zijn uit een videoclip.

Een boodschap – voorheen heel belangrijk in elke door Keer geschilderde reclame uiting - lijkt ook aanwezig in zijn vrije werk. Actuele vraagstukken passeren de revue, zoals de huidige omstandigheden van het milieu en de leefbaarheid in deze wereld. De kunstenaar constateert een grote machteloosheid en daarmee een zekere mate van onverschilligheid bij het individu. Leon Keer is zich continu bewust van het mooi versus het lelijk, hij verbeeldt en vergroot dit contrast, dat hij ziet als metafoor voor elk mensenleven. Zijn schilderijen verbeelden zijn gedachten, de beschouwer confronterend met de huidige zieke tijdgeest, met zichtbaar bederf tegenover een tijdloos verlangen naar ongeschonden schoonheid.

Meer informatie over Leon Keer.
Streetpainting 3D
ENG DE